Κοινή ανακοίνωση ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων και Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου για το Πολυτεχνείο

15 Νοεμβρίου 2016 20:02

Σε μία κίνηση – πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο Αμερικάνος πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας τις ημέρες γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κατά της αμερικανοκίνητης χούντας.

Ο στόχος της επίσκεψης είναι προφανής: η ενίσχυση της παρουσίας και των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή. Μια παρουσία που έχει φέρει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει να ξαναγράψει την ιστορία με το μελάνι της δικής της υποταγής. Να ξεχάσουμε το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Νοέμβρη και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι φίλοι και σύμμαχοι για την ειρήνη. Να κλείσουμε τα μάτια στην ευθύνη τους για πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιματοβαμμένων δικτατοριών και καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Από αυτή την άποψη, ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία για όλο το λαϊκό κίνημα. Οφείλει να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου γύρου λαϊκών αγώνων για ψωμί- παιδεία και ελευθερία. Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της καπιταλιστικής κρίσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές. Καλούμε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας