Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 ΝΟΕΜΒΡΗ

20 Νοεμβρίου 2016 23:44

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 ΝΟΕΜΒΡΗ και καταγγέλλει την απόφαση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να μην συντονίσουν ενιαία απεργιακή απάντηση. Το βάρος για την 24ωρη στο δημόσιο, η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ πέφτει στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων.


Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, την ΕΕ το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα.

Συγκεκριμένα:οι εργαζόμενοι βρίσκονται απέναντι σε:

1. Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
2. Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
3. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
4. επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης Νέος «υποκατώτατος μισθός» των 200 και 300 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία αλλά και για όσους ήδη δουλεύουν με λιγότερα από τον υπάρχον κατώτατο μισθό. Κατάργηση των τριετιών και όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων.
5. Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου γιά μισθωτούς καί συνταξιούχους στά 5.000 ἀπό τα 8.600 ευρώ!
6. «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν ομαδικές απολύσεις και «δουλειά» έως και μια ώρα ημερησίως με αντίτιμο ένα «κουπόνι κοινωνικής στήριξης». Η κυβέρνηση χορηγεί το επίδομα εργασίας στους εργοδότες(!!) για να προσλαμβάνουν απλήρωτο εργατικό δυναμικό.
7. Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο νέος Υπ. Παιδείας και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ιδρύματος Λάτση, κ. Γαβρόγλου, συνεχίζει όλα τα μέτρα του κ. Φίλη για το δημόσιο σχολείο και κάνει σαφές πως το τριετές στρατηγικό σχέδιο για την Παιδεία θα κινηθεί στα πλαίσια των βαθιά νεοσυντηρητικών αντιδραστικών πορισμάτων του «εθνικού διαλόγου» Λιάκου - Γαβρόγλου. Η τοποθέτησή του «..ας μη φοβόμαστε να πούμε τη λέξη αξιολόγηση. Μη φοβόμαστε να πούμε τη λέξη συντεχνία...» είναι δηλωτική των προθέσεών του. Επιδιώκει να επαναφέρει την αξιολόγηση και να συγκρουστεί ευθέως με το εκπαιδευτικό κίνημα κατηγορώντας το για άλλη μία φορά ως συντεχνία, προκειμένου να είναι αυτός ο Υπουργός που θα καταφέρει να επιβάλλει την αξιολόγηση και που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν οι προκάτοχοί του.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Η συμμετοχή στην απεργία στις 24 Νοέμβρη όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα αλλά και όσων σωματείων του Ιδιωτικού έχουν αποφασίσει τη συμπόρευση, πρέπει να είναι μαζική και αγωνιστική. Καλούμε όλες τις πραγματικά ταξικές δυνάμεις να εργαστούν με πείσμα και επιμονή στα σωματεία τους για τη μαζικότερη συμμετοχή στην απεργία στις 24 Νοέμβρη. Η απεργία αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα. Απαιτείται αγωνιστική κλιμάκωση το επόμενο διάστημα. Με ευθύνη της ΟΛΜΕ να προκηρυχθούν έκτακτες ΓΣ των ΕΛΜΕ για την οργάνωση πολύμορφων κλιμακούμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του ωραρίου. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Όχι στις απολύσεις και την ελαστική εργασία. Όχι στην ευελιξία και την κινητικότητα. Μείωση των μαθητών στα τμήματα. Ενιαίο, δημόσιο ,δωρεάν 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά . Όχι στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το δημόσιο σχολείο για λίγους και εκλεκτούς. Παιδεία, υγεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά δημόσια και δωρεάν για όλους.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική
Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!
Στις 24 Νοέμβρη Απεργούμε!
Όλοι στον αγώνα!
Απεργιακή συγκέντρωση Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις 10: 30

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Α. Κλείσαρης              Δ. Παπαδημητρίου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos