Μηνιαία αποζημίωση 450 ευρώ σε γιατρούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να υπηρετήσουν σε Κ.Υ της περιφέρειας Ν.Α

12 Δεκεμβρίου 2016 17:17

Με επιστολή του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα υγείας κ. Ν. Καραμαρίτη προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας αναφέρονται τα εξής :

«Κυρία/κύριε Πρόεδρε,

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή και κλιμακούμενη υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά μας, αποφάσισε την παροχή κινήτρων σε ιατρούς αγροτικούς και επικουρικούς, που δέχονται να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας.
Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα είναι 450,00€ και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 15 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση των 450,00€.
Κυρία/ε Πρόεδρε, σας παρακαλούμε θερμά να στηρίξετε την προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρώτη ξεκίνησε τον αγώνα, στο τέλος του 2014, για τη νόμιμη καταβολή της αποζημίωσης στους ιατρούς, ενημερώνοντας τους συναδέλφους σας , που θέλουν να υπηρετήσουν σε Υγειονομικές μονάδες των νησιών μας. Στο πλαίσιο αυτό, σας επισυνάπτω πίνακα με 39 θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως συντάχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα αιτήσεις στον αρμόδιο φορέα (2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου).»

Με αφορμή την παραπάνω θετική εξέλιξη ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς
δήλωσε : «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος αποδεικνύουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στα νησιά μας και ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της δημόσιας υγείας που παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις. Ελπίζουμε να υπάρξει ανταπόκριση από επικουρικούς ιατρούς που θα θελήσουν να υπηρετήσουν στα Κ.Υ. των νησιών μας».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ
Γραφείο Επάρχου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos