Ίος: Σκότωσαν τον ''Θεοδόση'' - Πυροβόλησαν τη διάσημη φώκια σε παραλία του νησιού

18 Μαρτίου 2017 16:36

Οργή και θλίψη για την εκτέλεση της μεσογειακής φώκιας που είχε γίνει μασκότ του νησιού. Βρέθηκε νεκρή στην Ίο...


Ο «Θεοδόσης» βρέθηκε νεκρός, με την είδηση να προκαλεί έκπληξη, στεναχώρια και θυμό. Κάποιος ή κάποιοι έκαναν σκοποβολή πάνω του, με αποτέλεσμα να βρεθεί το πρωί ξαπλωμένος στην παραλία της Αγίας Θεοδότης Ιού όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο «Θεοδόσης» δεν ήταν άλλος από μία μεσογειακή φώκια, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 βρίσκονταν ανάμεσα σε Ηρακλειά και Ίο με αποτέλεσμα να θεωρείται κάτι σαν την μασκότ για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι γεννήθηκε σε περιοχή της Ίου στα τέλη του 2014 και κάθε καλοκαίρι έδινε το παρών στις παραλίες των δύο νησιών με προτίμηση πάντως την Ίο. Οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου είχαν αναλάβει την προστασία της μεσογειακής φώκιας και η τοποθεσία στην οποία συνέβη το περιστατικό αποτελεί κομμάτι της δικαιοδοσίας τους.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Πριν από μερικές εβδομάδες στην παραλία...

Περισσότερα διαβάστε εδώ...

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos