Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Ν.Π,στο Ε.K.

19 Απριλίου 2017 20:28

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο Επιμελητήριο Κυκλάδων σύσκεψη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σύρο με αφορμή την ημερίδα του Επιμελητηρίου με θέμα «Κόκκινα Δάνεια και Εξωδικαστικός Μηχανισμός» και εισηγητή τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Τομεακό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, κ. Αντώνης Συρίγος, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου.


Η σύσκεψη ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση των υποδομών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων καθώς και των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις-μέλη του. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ανέπτυξε μια σειρά ειδικών ζητημάτων που απασχολούν τους επιχειρηματίες του Νομού, με βασικότερα εκ των οποίων τα εξής:

• Αναφορά στο διαχρονικό πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων - τόσο σε ενδοκυκλαδικό επίπεδο όσο και μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας – με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των άγονων γραμμών που ως γνωστόν, εξαιτίας των πρόσφατων αλλαγών, ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τους νησιώτες.
• Παρουσίαση των πρόσθετων δυσκολιών για τη νησιωτικότητα αλλά και των ιδιαιτεροτήτων για το επιχειρείν στις Κυκλάδες την εποχή της κρίσης, με ειδική μνεία στο θέμα του νησιωτικού Φ.Π.Α. και της λανθασμένης – όπως αποδεικνύεται και στην πράξη – απόφασης για κατάργηση του καθεστώτος μειωμένων συντελεστών. Όπως δήλωσε ο κ. Ρούσσος, «Το θέμα του Φ.Π.Α. δεν έχει κλείσει για το Επιμελητήριο Κυκλάδων, συνεχίζουμε τις προσπάθειες και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε».
• Ενημέρωση για τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Κυκλάδων για το ενεργειακό και την ενεργειακή αυτονομία των Μη-Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.
• Παρουσίαση των προτάσεων του Επιμελητηρίου για την ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας στο Νομό Κυκλάδων με βάση το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο.
Ξεχωριστή ενότητα συζήτησης αποτέλεσε το πολεοδομικό της Σύρου. Στον Υφυπουργό έγινε αναφορά της επιβάρυνσης που δέχεται η τοπική επιχειρηματικότητα εδώ και χρόνια εξαιτίας της εκκρεμότητας σχετικά με το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, όπου και δραστηριοποιείται μεγάλο μέρος των επιχειρηματιών του νησιού. Η υφιστάμενη κατάσταση κρατάει σε ομηρία την επιχειρηματική κοινότητα και, παράλληλα, αποτρέπει εν δυνάμει επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στη Σύρο.

Στο πλαίσιο της εξέλιξης των διαδικασιών για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Ερμούπολης, ζητήθηκε η συμβολή του Υφυπουργού τόσο σε τομείς της αρμοδιότητάς του, όσο και σε επίπεδο συνεργασίας με τα λοιπά αρμόδια Υπουργεία. Μεταξύ άλλων ο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναφοράς των δρομολογίων στο προηγούμενο καθεστώς με ορισμένες αλλαγές για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και να ξεκινήσει διαβούλευση για τη βελτίωση των δρομολογίων των άγονων γραμμών για τη νέα δρομολογική περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου. Τέλος, ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε τον κ. Σαντορινιό για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η οποία έχει ήδη παρουσιάσει ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς και για τη συμβολή του στα ακτοπλοϊκά ζητήματα των Κυκλάδω

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos