Νεότερη ενημέρωση για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

10 Μαϊος 2017 18:33

Με αφορμή το πλήθος ερωτημάτων που δέχεται το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με τις εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό και κυρίως με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις άγονες γραμμές, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το  επιμελητήριο συνεχίζει να συμμετέχει σε μια σειρά από ενέργειες, με πιο πρόσφατη τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για την Αναδιάρθρωση του Θεσμικού Πλαισίου των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με στόχο την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά και το σχεδιασμό των δρομολογίων μετά την 1/11/2017.

Για την πρώτη αυτή συνάντηση, έχει ήδη ανακοινωθεί το περιεχόμενό της, που συνίσταται κυρίως στον συντονισμό και στη μεθοδολογία γύρω από τη λειτουργία της Ομάδας Εργασίας. 

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν από το Επιμελητήριο ήταν η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς, όπως επανειλημμένα έχει ζητηθεί από το φορέα στις μέχρι σήμερα επαφές και επικοινωνίες.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Ρούσσος πραγματοποίησε σύντομες συναντήσεις, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, με αρμόδια στελέχη για τις άγονες γραμμές και εκπρόσωπο της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος.

Προς το τέλος της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να επιτευχθεί η επίλυση του θέματος.

Νεότερη ανακοίνωση θα υπάρξει αμέσως μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos