Συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

01 Ιουνίου 2017 16:53

Επίσης, συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, διακινητής μη νόμιμων αλλοδαπών

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (31.05.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, διακινητής μη νόμιμων αλλοδαπών

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 28 και 22 ετών (άνδρας-γυναίκα) και τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 29, 27 32 και 32 ετών (-3- γυναίκες και -1- άνδρας) διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, αρχών Ιταλίας, Ινδίας και Κίνας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι όπως προέκυψε προμήθευσε τους υπηκόους Αφγανιστάν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τους καθοδήγησε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, με σκοπό να τους διευκολύνει να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο 27χρονοι υπήκοοι Ερυθραίας (άνδρας-γυναίκα), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων Ελβετικών αρχών, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ελβετία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 33χρονος υπήκοος Καμερούν, διότι μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας αρχών Βελγίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos