Συνελήφθησαν (10) αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

07 Ιούλιος 2017 15:27

Συνελήφθησαν (10) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το διήμερο (05-06.07.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δέκα (10) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 34χρονος υπήκοος Κονγκό και μία 33χρονη υπήκοος Ερυθραίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, πλαστού διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας αρχών Ερυθραίας και Γαλλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Ιράν ηλικίας 30 και 25 ετών (άνδρας-γυναίκα), ένας 38χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίου ταυτότητας αρχών Ολλανδίας, Ρουμανίας, Γαλλίας και Ινδίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και την Ιταλία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 22 και 28 ετών και δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 24 και 22 ετών (άνδρας-γυναίκα), οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίου ταυτότητας αρχών Λετονίας, Γαλλίας και Κύπρου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ολλανδία και την Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 24χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού ελληνικού δελτίου ταυτότητας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Σουηδία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos