"Ψηλά" φέτος και τα έσοδα από τον τουρισμό

24 Ιουλίου 2017 16:04

Άνοδος των ταξιδιωτικών δαπανών το Μάιο'17 λόγω της αύξησης των διεθνών αεροπορικών αφίξεων (+6,1%)

Γερμανοί, Βρετανοί και Ρώσοι τουρίστες οι μεγαλύτεροι "αιμοδότες" της ελληνικής οικονομίας

Αύξηση +1.7% κατέγραψαν τα έσοδα από τον τουρισμό το Μάιο ενισχυμένα από τις αυξημένες αφίξεις τον ίδιο μήνα και από την άνοδο των δαπανών των Ευρωπαίων τουριστών κατά +2,8%. Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Συνόρων τα έσοδα από τον τουρισμό τον μήνα Μάιο ανήλθαν σε 1,1 δις ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά +6,1% σε σχέση με το Μάιο '16.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 διαμορφώθηκαν στα 740 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28 μειώθηκαν κατά 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Μάιο'16.

Η αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των εισπράξεων από κατοίκους χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 10,2% (Μ.Βρετανία, Σκανδιναβικές χώρες κα), καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εντός της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Μ.Βρετανία αυξήθηκαν σημαντικά κατά 22,5% και διαμορφώθηκαν στα 183 εκατ. ευρώ, όπως και αυτές από τη Γερμανία, οι οποίες σημείωσαν διψήφια άνοδο +10,6% και διαμορφώθηκαν στα 227 εκατ. ευρώ. Ενώ, αύξηση κατά 7,9% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 27 εκατ. ευρώ.

Η καλή επίδοση του Μαΐου οδήγησε σε σημαντική αύξηση και στο σύνολο των εσόδων από τον τουρισμό το πρώτο πεντάμηνο του έτους φέτος. Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαϊου 2017 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 2,067 δις ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,4% και διαμορφώθηκαν στα 168 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 14,4% και διαμορφώθηκαν στα 341 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αφίξεις του πενταμήνου (+2,4%), σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και ξεπέρασε τα 4,5 εκατ. ταξιδιώτες. Η σημαντική αύξηση κατά 8,4% της ταξιδιωτικής κίνησης μέσω αεροδρομίων ήταν βασική αιτία της ανόδου ρεκόρ των διεθνών αφίξεων του α' πενταμήνου, καθώς περισσότεροι ελληνικοί προορισμοί συνδέθηκαν με περισσότερες απευθείας πτήσεις με χώρες του εξωτερικού.

Στο μεταξύ τα καλά νέα όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να συνεχιστούν, αφού ήδη σημειώθηκε πρωτόγνωρη άνοδος στις αφίξεις τουριστών - που ενισχύουν και τα τουριστικά έσοδα- και τον Ιούνιο με 1,5 εκατ,. περίπου επιπλέον αφίξεις στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos