Συλλήψεις 14 αλοδαπών σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

12 Αύγουστος 2017 14:17

Συνελήφθησαν (14) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (11.08.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου τέσσερις υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 18, 19, 20, 21 ετών, τρεις υπήκοοι Ιράν ηλικίας 16, 19, 31 ετών, δυο Αφγανιστάν ηλικίας 22, 53 ετών, ένας 18χρονος υπήκοος Γουινέας, ένας 31χρονος υπήκοος Κονγκό και ένας 21χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω ενας 45χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας 23χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου επιχείρησε να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

captcha

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos