Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ο Αμερικανός Πρέσβης, κ. Geoffrey Pyatt

18 Αυγούστου 2017 15:48

Την έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Τον Πρέσβη - ο οποίος συνοδευόταν από τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Brian Hoyt και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο από το Οικονομικό Τμήμα της Πρεσβείας ως μεταφραστής - υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ισίδωρος Ροσσολάτος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Βασιλικός και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, παρουσιάστηκαν στον κ. Πρέσβη και το επιτελείο του οι βασικοί τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Νομό Κυκλάδων, οι υποδομές του Επιμελητηρίου καθώς και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Πρέσβης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον αντιλαμβανόμενος πλήρως τη διάρθρωση της τοπικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες του Νομού, αλλά και της Σύρου ειδικότερα.

Μεταξύ των έργων που υλοποιεί το Επιμελητήριο, ο κ. Ρούσσος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργειακή πρωτοβουλία του φορέα η οποία στοχεύει στην άμβλυνση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός υπό το ισχύον ενεργειακό μοντέλο. Ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι παρόλο που μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση αυτού του σχεδίου εξαιτίας γραφειοκρατικών και νομοθετικών προβλημάτων, ωστόσο συνεχίζεται η προσπάθεια από πλευράς Επιμελητηρίου για την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει στη δημιουργία «πράσινων» νησιών – ιδιαίτερα όσων δεν θα διασυνδεθούν με το ηπειρωτικό δίκτυο.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα του ναυπηγείου της Σύρου ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε., με τον κ. Pyatt να επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον δύο αμερικανικών επενδυτικών σχημάτων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για σύντομες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, καθώς και ότι είναι σημαντικό οι νέοι επενδυτές να αντιληφθούν την κρισιμότητα της αρμονικής συνύπαρξης του ναυπηγείου με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του νησιού. Ο κ. Πρέσβης υπογράμμισε πως το αμερικανικό ενδιαφέρον κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού με την ισχύουσα νομοθεσία φαίνεται να είναι αδύνατο να δοθεί η κατάλληλη λύση στον κατάλληλο χρόνο. Όπως δήλωσε ο κ. Ρούσσος, «Είναι καιρός όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να αντιληφθούν επιτέλους τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει για μεγάλο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, αλλά και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, ώστε να δοθεί άμεσα λύση».

Τόσο ο κ. Pyatt όσο και ο κ. Ρούσσος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης συνάντησης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos