Συνελήφθησαν (9) αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

21 Αυγούστου 2017 15:21

Συνελήφθησαν (9) αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (20.08.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις υπήκοοι Συρίας ηλικίας 25, 34 και 56 ετών (-2- άνδρες και -1- γυναίκα), δύο 33χρονοι υπήκοοι Ιράν (άνδρας και γυναίκα που συνόδευε -1- παιδί), ένας 33χρονος υπήκοος Ιράκ, ένας 21χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 28χρονος υπήκοος Ερυθραίας, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας αρχών Ισραήλ, Γαλλίας, Ιταλίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, την Αυστρία και την Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 23χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας αρχών Βελγίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos