Εθελοντές καθάρισαν την παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο

14 Σεπτεμβρίου 2017 21:26

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού All for Blue, για τον παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό της παραλίας Φτελιάς.

Ο Δήμος Μυκόνου στήριξε έμπρακτα την περιβαλλοντική εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της Φτελιάς, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στο νησί και τα σημαντικά οφέλη που αυτό μπορεί να αποφέρει, πρωτίστως για τους κατοίκους της Μυκόνου και έπειτα για τους εκατοντάδες χιλιάδες των επισκεπτών της.

Περισσότεροι από 50 εθελοντές - εκ των οποίων μερικοί ήρθαν αυθημερόν από την Αθήνα - με συντονίστρια την ιδρύτρια της All for Blue κ. Κατερίνα Τοπούζογλου, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της Φτελιάς.
Όγκος εκατοντάδων κιλών από πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και αλουμινένια αντικείμενα, συλλέχθηκαν από την ομάδα των εθελοντών, οι οποίοι επιχείρησαν σε στεριά και θάλασσα για αρκετές ώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από τη θάλασσα, περισυνελέγησαν 256 κιλά διαφόρων αντικειμένων, μεταξύ των οποίων και ένα μηχανάκι!

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τα μέλη της εθελοντικής ομάδας (γάντια κλπ).
Μετά το πέρας του καθαρισμού της παραλίας, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε:

''Αποτελεί χρέος και ύψιστο καθήκον μας η προστασία του περιβάλλοντος της Μυκόνου.
Με αφορμή τη συμμετοχή πλήθος Μυκονιατών στον εθελοντικό καθαρισμό της Φτελιάς, θα ήθελα να τονίσω ότι, η Δημοτική Αρχή στηρίζει και θα εξακολουθεί να στηρίζει κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.
Στόχος μας είναι το εθελοντικό κίνημα να ριζώσει για τα καλά στο νησί μας και όλοι μας να αποκτήσουμε αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και οικολογικής επαγρύπνησης.
Ευχαριστώ πολύ τους δεκάδες των εθελοντών που έδωσαν το παρών, χαρίζοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους, για έναν καλό σκοπό που ωφελεί το σύνολο των συμπολιτών μας.''

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos