Το «Νήσος Σάμος» στη Νάξο «δένει» με 8 μποφόρ

30 Σεπτεμβρίου 2017 01:16

Ενα άκρως εντυπωσιακό βίντεο από την προσέγγιση του «Νήσος Σάμος» της HELLENIC SEAWAYS, στο αρκετά δύσκολο λιμάνι της Νάξου, με βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 7 Μποφόρ και με ριπές έντασης 8 Μποφόρ.

Στα πρώτα λεπτά του βίντεο θα παρατηρήσετε τις ενδείξεις στο ειδικό όργανο, που δείχνει «35» κόμβους την ταχύτητα ανέμου. Με Πλοίαρχο τον πολύπειρο Cpt Γιώργο Αρβανίτη στα χειριστήρια, μαζί με τον δεύτερο Πλοίαρχο του πλοίου, Cpt Γιώργο Αυτιά, καταφέρνουν και προσδένουν επιτυχώς το βαρύ βαπόρι μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτή η επιτυχία είναι καθημερινό και σύνηθες φαινόμενο και οφείλεται στην τεράστια Ναυτοσύνη των Ελλήνων Πλοιάρχων και των υπολοίπων Ναυτικών.


Το βαπόρι έχει μήκος 192,91 m, πλάτος 29,40 m και βύθισμα 6,74 m. Είναι δε μονοτίμονο και εξωστρεφές όσον αφορά τη φορά των ελίκων, γεγονός που το κάνει ακόμη δυσκολότερο στους χειρισμούς μέσα σε περιορισμένο και μη ασφαλές λιμάνι καθώς και λόγω εξωστρέφειας οι χειρισμοί δεν είναι οι συνήθεις που πραγματοποιούνται στα περισσότερα πλοία της ακτοπλοΐας που δεν είναι εξωστρεφή. Η πλώρη περνά λίγα μέτρα από το λιμενοβραχίονα της Νάξου και ξεκινά το ανάποδα. Λόγω μεγάλου πλάτους του βαποριού η πρύμνη δεν χωράει σε όλο της το πλάτος στον προβλήτα και στρώνει μόνο ο κεντρικός καταπέλτης.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos