Τέλος οι γουρούνες από τους δρόμους των ελληνικών νησιών; Οι αλλαγές που σκέφτονται στο υπουργείο

18 Οκτωβρίου 2017 21:30

Τις έχουμε όλοι συνδέσει (κακώς) με τα ελληνικά νησιά. Από το επόμενο καλοκαίρι, όμως, φαίνεται ότι θα αποτελούν παρελθόν.

Ο λόγος για τις γουρούνες, τα περίφημα οχήματα με τις τέσσερις ρόδες πάνω στα οποία έχουν βρει τον θάνατο πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες.

Τα τελευταία χρόνια κυριάρχησαν στα νησιά, καθώς αποτελεί μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το μηχανάκι και προτιμούνταν από τους τουρίστες. Η οδήγησή τους δεν μοιάζει ούτε με του αυτοκινήτου, ούτε με της μοτοσυκλέτας και παρότι σε πολλές χώρες στο εξωτερικό υπάρχει ειδική κατηγορία διπλώματος γι’ αυτά τα οχήματα, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, αναλόγως με την κατηγορία της γουρούνας (κυβικά κλ.π.) απαιτείται δίπλωμα μηχανής ή δίπλωμα αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το Star, οι γουρούνες είναι πιθανό να χαθούν από τα σοκάκια και τους δρόμους των νησιών, καθώς το υπουργείο Μεταφορών σκέφτεται στο νομοσχέδιο με τον νέο ΚΟΚ που θα φέρει στη Βουλή να βάζει όρια στο πού θα μπορούν να κινούνται οι γουρούνες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα απαγορεύει την κυκλοφορία τους στους δρόμους και θα την επιτρέπει μόνο σε χώρους για τις οποίους είναι φτιαγμένες να κυκλοφορούν, όπως σε χωμάτινους δρόμους.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos