ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 ανέργων έως 49 ετών

06 Νοεμβρίου 2017 13:40

Ενα νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που θα αφορά συνολικά 15.000 ανέργους, ηλικίας 30 - 49 ετών.

Βασικός σκοπός του προγράμματος δεν είναι άλλος από την προώθηση της απασχόλησης ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες 30 - 49 ετών. Το πρόγραμμα πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μέσα από την επιχορήγηση που θα δοθεί σε επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων στοχεύει στο να δώσει εργασιακή ανάσα στους μακροχρόνια ανέργους. Μάλιστα διευκρινίζεται πως από τις συνολικά 15.000 θέσεις, το ένα τρίτο, δηλαδή οι 5.000, θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Θα πρέπει να τονιστεί πως ωφελούμενοι από το πρόγραμμα θα είναι οι άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΟΑΕΔ για τουλάχιστον τρεις μήνες, οι μακροχρόνια άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχορήγηση για τις επιχειρήσεις θα είναι διάρκειας 12 μηνών.
Για όσες επιχειρήσεις προσλάβουν μη μακροχρόνια άνεργους δεσμεύονται από το πρόγραμμα να διατηρήσουν το προσωπικό αυτό επιπλέον τρεις μήνες, χωρίς, όμως, να λαμβάνουν επιχορήγηση. Έχει, μάλιστα, καθοριστεί και το ποσό της επιχορήγησης ανά ημέρα. Ετσι, για τους ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον τρεις μήνες, η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 15 ευρώ ανά άτομο. Αντίστοιχα, για τους μακροχρόνια ανέργους το ποσό αυτό θα οριστεί στα 18 ευρώ ανά άτομο ενώ για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα είναι 4 ευρώ περισσότερα, δηλαδή 22 ευρώ ανά άτομο.

cnn.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos