Σούπα με αρουραίο: Μεξικανή πολιτικός προσπαθεί να κάνει μόδα το παραδοσιακό «έδεσμα»

19 Νοεμβρίου 2017 16:51

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, αλλά μία Μεξικανή πολιτικός δίνει τη μάχη της για να διασώσει ένα ιδιαίτερο- το λιγότερο- τοπικό πιάτο: τη σούπα με αρουραίο!

«Η ιδέα είναι να απομυθοποιηθεί η κατανάλωση των αρουραίων των αγρών, που είναι καθαροί και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με το είδος που ζει στους υπονόμους», δηλώνει ο Γκουανταλούπε Φλόρες, πολιτικός στην επαρχία Σακατέκας στο Μεξικό

Η «caldo de rata», ή στα ελληνικά σούπα με αρουραίο, έχει τις ρίζες της στους αποικιακούς χρόνους στην περιοχή, σημειώνει ο Guardian. Εχει άφθονα λαχανικά, όπως καλαμπόκι και κολοκύθι και «νοστιμίζει» με ρίγανη. Καταναλώνεται σε κάποιες κοινότητες, ιδιαίτερα σε καντίνες, ως «φάρμακο» για το hangover, αλλά σπάνια εντοπίζεται στα μενού των εστιατορίων.

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι τη θεωρούν φάρμακο για τα πάντα, από το κρυολόγημα έως το διαβήτη και την αρθρίτιδα. Επιπλέον, υπάρχει ο μύθος ότι τονώνει τη λίμπιντο. «Περιέχει πολλές πρωτεΐνες και βιταμίνες», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο Μανουέλ ντε Χεσούς Μασίας Πατίνιο, καθηγητής του πανεπιστημίου της Σακατέκας.

Οι περισσότεροι διστάζουν ακόμη και να τη δοκιμάσουν. Σύμφωνα με τη Φλόρες όμως, όταν το κάνουν τη λατρεύουν και γίνεται το αγαπημένο τους πιάτο! «Δεν μοιάζει με το κοτόπουλο. Το κρέας του αρουραίου είναι σαν του κουνελιού, αλλά πολύ πιο γευστικό», προσθέτει.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos