Άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού μετά την προσάραξη πλοίου στο τραγονήσι της Μτκόνου

23 Δεκεμβρίου 2017 22:55

Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου παρακολουθεί στενά από χθες το βράδυ την προσπάθεια διάσωσης των ναυαγών στο Τραγονήσι, με φυσική παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και του Προέδρου του Δ.Σ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου στο Λιμεναρχείο Μυκόνου, όπου και «εγκαταστάθηκε» το συντονιστικό όργανο της επιχείρησης σε άριστη συνεργασία με τον Λιμενάρχη Μυκόνου Παναγιώτη Καραμήτσα,τον Υπολιμενάρχη Παναγιώτη Κατσάρα και τον Αξιωματικό ΛΣ Νικόλαο Ζυγούρη, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής όσο και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Όλοι οι ναυαγοί είναι καλά στην υγεία τους, αφού περισυνελέγησαν πριν λίγη ώρα και μεταφέρθηκαν στο Λιμάνι Μυκόνου.

Ο Δήμος Μυκόνου έχει συντονίσει όλες τις συναρμόδιες αρχές του Νησιού, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη τη διαμονή και τη διατροφή των ναυαγών.

Άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο της προσάραξης του πλοίου κλιμάκια τόσο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος (ΜΥΑ) όσο και της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυρόσβεστικης (ΕΜΑΚ).

Επίσης στο νησί κατέφθασαν ελικόπτερα super puma και σινούκ προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διάσωσης και περισυλλογής των ναυαγών, ενώ τέθηκε σε επιφυλακή και το Κέντρο Υγείας του Νησιού.

Ειδική αναφορά αξίζει στους Μυκονιάτες ναυτικούς και ψαράδες οι οποίοι οδήγησαν τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού και το ρυμουλκό που περισυνέλεξε τους ναυαγούς, στο σημείο της προσάραξης.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων 10 έως 11 μποφόρ, καθίσταται αδύνατη προς το παρόν η προσέγγιση του φορτηγού πλοίου, το οποίο επιτηρείται από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παράλληλα έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες για την προστασία της περιοχής από ενδεχόμενη θαλάσσια ρύπανση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos