Το 2ο OpenTourism Κυκλάδων σας προσκαλεί στην Άνδρου

07 Φεβρουαρίου 2018 12:50

Τρία χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση το Opentourism Κυκλάδων επιστρέφει στην Άνδρο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων , με ελεύθερη είσοδο.

Στόχος του πρώτου OpenΤourism Κυκλάδων είναι η διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τομέα και των καινοτόμων μορφών επιχειρηματικότητας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του δεύτερου OpenTourism Κυκλάδων έχει ως εξής:

10:30-11:00: Προσέλευση
11:00-11:15: Χαιρετισμοί
11:15-12:15: Εισηγήσεις

• Προορισμός και πολιτιστικές διοργανώσεις: πώς η Σκόπελος έγινε προορισμός χορού -Κωνσταντίνα Αγγελέτου, Συνιδρύτρια αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα»
• Η βιώσιμη διαχείριση τουριστικών πόρων για την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου - Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
12:15-13:30: Ερωτήσεις – Συζήτηση
To 2ο OpenTourism Κυκλάδων συνδιοργανώνoυν το Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου Κυκλάδων και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα», με την ευγενική χορηγία της Golden Star ferries και την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο Asteras radio 92.

Το OpenTourism αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν. Πρόκειται για μια σειρά δίωρων ανοικτών συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται ή / και ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Εκτός από την ανταλλαγή των απόψεων και επιχειρηματικών ιδεών, ένας από τους στόχους είναι η αλλαγή της νοοτροπίας αντιμετώπισης του τουρισμού από την κοινωνία και επίσης η προώθηση της γνώσης στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό. Η δε πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το OpenΤourism διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 14 Απριλίου του 2010 στην Αθήνα. Έκτοτε, το ΟpenΤourism έγινε θεσμός με εκλεκτούς καλεσμένους και σημαντικές εκδηλώσεις, όπως:

• To διαδικτυακό OpenTourism με προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
• Το επετειακό OpenTourism με καλεσμένο τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Εντεταλμένο Σύμβουλο στην Aldemar.
• Το OpenTourism με θέμα την Αθήνα που φιλοξένησε το Βreathtaking Athens και τους Atenistas .
• To OpenTourism με τη συμμετοχή του Markus Stolz (Γερμανού που ζει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα και με το http://www.elloinos.com/ προωθεί τα ελληνικά κρασιά και την ελληνική γαστρονομία σε ολόκληρο τον κόσμο και του Pedro Olalla (Ισπανού που δηλώνει φιλέλληνας και έχει εκδώσει βιβλία για την Ελλάδα, τη μυθολογία, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό της. Συνεργάζεται με αρκετούς φορείς και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos