Σύσκεψη για τα προβλήματα του λιμανιού και των δρομολογίων στη Σαντορίνη

13 Φεβρουαρίου 2018 13:40

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, έθεσαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος του Νησιού

Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών παραγωγικών φορέων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κκ Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που υπέστη από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.

Εξετάστηκε η πορεία του έργου της πλήρους ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού που έχει αποφασιστεί από πέρυσι, ενώ ετέθησαν τα ζητήματα του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι. Ζητήθηκε η ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos