Στους 17 δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για το 2018 η Ελλάδα - 50% αύξηση σε σχέση με το 2017

21 Φεβρουαρίου 2018 18:30

Μια θέση ανάμεσα στους 17 δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για το 2018 κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφει το μεγάλο δίκτυο πολυτελών διακοπών Kuoni μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Κuoni Worldwide Trends Report 2018 που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το TornosNews.Η χώρα μας φέτος έχει ανέβει 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των 25 προορισμών που σημειώνουν τον υψηλότερο αριθμό κρατήσεων στην Kuoni για ταξίδια το 2018, αφού πέρυσι βρισκόταν στη θέση 25.Το σύνολο των κρατήσεων στον οργανισμό για Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 50% σε σχέση με το 2017.

Επιπλέον, η Kuoni καταγράφει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της ζήτησης για πολυτελείς διακοπές. Δημοφιλέστερος προορισμός είναι οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και η Ταϋλάνδη ενώ το Μεξικό, η Κένυα και η Αυστραλία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη, ανεβαίνοντας αρκετές θέσεις στο top25 συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Η Ελλάδα συνεχίζει και το 2018 να βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προορισμών στην Ευρώπη που αποτελούν κορυφαία τάση στις διακοπές, με πρώτη την Ιταλία, τρίτη την Ισπανία, τέταρτη την Πορτογαλία και πέμπτη την Κύπρο.

Οι δέκα κορυφαίοι λόγοι για ταξίδια ειδικών περιστάσεων το 2018 είναι...

1. Γαμήλιο ταξίδι

2. γενέθλια (ηλικίες όπως 30/ 40/ 50/ 60/ 70)

3. Ανανέωση των γαμήλιων όρκων

4. Ονειρικό ταξίδι

5. Οικογενειακές περιστάσεις

6. Ταξίδια αρραβωνιασμένων για πρόταση γάμου

7. Τελευταίες διακοπές πριν τη γέννηση μωρού

8. Συνταξιοδότηση

9. Δεύτερο γαμήλιο ταξίδι/ Επανασύνδεση ρομαντικών συντρόφων

10. Ταξίδια πρόσφατα χωρισμένων

Παράλληλα, από ανεξάρτητη έρευνα της Censuswide που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, προκύπτουν οι ακόλουθες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2018...

-To 79% των ανθρώπων παραδέχεται ότι νιώθουν υπερφορτωμένοι από τον όγκο των αποτελεσμάτων κατά τις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιούν για να προγραμματίσουν ένα ταξίδι.

-Το 49% αναφέρει ότι ο προγραμματισμός ταξιδίου έχει μετατραπεί σε μπελά παρά μια ευχάριστη διαδικασία.-Το 59% προτιμά συμβουλές σε πραγματικό χρόνο από αξιόπιστους ειδικούς για την κράτηση διακοπών.

Το 52% δήλωσε αβέβαιο για το ποιες ιστοσελίδες με κριτικές και δεδομένα εμπιστεύεται περισσότερο για κράτηση διακοπών.

Η Kuoni επισημαίνει ότι ο προγραμματισμός και η κράτηση διακοπών είναι μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του χρόνου, και στην περίπτωση των γαμήλιων ταξιδίων, των γάμων και των ειδικών εκδηλώσεων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις ζωής.Μέχρι στιγμής (έως και τον Ιανουάριο του 2018) τα ραντεβού για προγραμματισμό ταξιδίου στην Kuoni είναι αυξημένα κατά 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και το 59% των πελατών της προσέρχονται στη συνάντηση χωρίς να έχουν κάποιο προορισμό υπόψη τους, αναζητώντας έμπνευση

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos