Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη για την επίλυση της υπόθεσης με τη δρομολόγηση δύο συμβατικών πλοίων της Golden Star Ferries

28 Φεβρουαρίου 2018 17:26

Τελικά συμφωνήθηκε η Golden Star Ferries να στείλει τροποποιημένο δρομολόγιο όσον αφορά στην άφιξή της από Ηράκλειο στη Σαντορίνη

Σύσκεψη για την επίλυση της υπόθεσης με τη δρομολόγηση δύο συμβατικών πλοίων της Golden Star Ferries πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Τελικά συμφωνήθηκε η Golden Star Ferries να στείλει τροποποιημένο δρομολόγιο όσον αφορά στην άφιξή της από Ηράκλειο στη Σαντορίνη.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούσε να φτάνει το ένα της συμβατικό στη Σαντορίνη στις 11:00 και να αποπλέει για Ραφήνα στις 11:15. Συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να γίνει δεκτό το αίτημα με αλλαγή της ώρας κατά ένα τέταρτο. Δηλαδή να φτάνει στις 11:15 και να φεύγει για τη Ραφήνα στις 11:30.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γ.γ. του υπ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, ο διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών, ο πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγών Ναυτιλίας Μιχάλης Ακέλλης, ο Γιώργος Στεφάνου από ΓΣΦ, ο δ.σ. της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός και ο εκπρόσωπος της Sea Jet Μάριος Ηλιόπουλος.

Ειδικότερα η Golden Star Ferries είχε δηλώσει δρομολόγια στο ΥΝΑ για τα πλοία Super Ferry I και Super Ferry II στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Στη λογική του ένα θα ταξίδευε από Ραφήνα προς Κρήτη και το άλλο θα έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο δηλαδή θα πήγαινε από Ηράκλειο προς τη Ραφήνα μέσω Κυκλάδων. Το πρόβλημα ανέκυπτε στις ώρες αναχώρησης από το Ηράκλειο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αιτηθεί ώρα αναχώρησης στις 07:45 π.μ. Όμως τους απάντησαν από το ΣΑΣ ότι μπορούσαν να επιλέξουν είτε στις 06:30 π.μ. είτε στις 09:30 π.μ. Η εταιρεία υποστήριζε ότι οι προτεινόμενες από το Σ.Α.Σ. ώρες είναι αντιεμπορικές και μη ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τα ωράρια των άλλων εταιρειών.

Πάντως για σήμερα το απόγευμα στις πέντε το απόγευμα η Sea Jet θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα των δρομολογίων.

www.protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr