138 νέα κρούσματα ιλαράς σε μία εβδομάδα -Στη Νότιο Ελλάδα τα περισσότερα

04 Μαρτίου 2018 00:44

Συναγερμός για την έξαρση ιλαράς, καθώς τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 1.829 με τα 138 περιστατικά να καταγράφονται μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Από τις 5 Μαίου του 2017 μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 1.829 κρούσματα με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότιο Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα25- 44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Εως σήμερα έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, ενός βρέφους Ρομά 11 μηνών, ενός ανεμβολίαστου 17χρονου Ρομά και μιας 35χρονης γυναίκας που είχε κάνει μία δόση εμβολίου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συσιστά τον εμβολιασμό των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνε χιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos