Εκοψαν στη μέση κρουαζιερόπλοιο για να το... μεγαλώσουν!

23 Μαρτίου 2018 21:50

Γιατί να κατασκευάσετε ένα μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο όταν μπορείτε να κόψετε στη μέση ένα υπάρχον και να προσθέσετε επιπλέον 15 μέτρα στη μέση του;

Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν στην εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Silversea, που ξεκίνησε ένα πρωτάκουστο έργο για να επιμηκύνει το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit.

Το περίπλοκο τεχνικό κατόρθωμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ναυπηγείο Fincantieri στο Παλέρμο της Ιταλίας, απαιτεί πάνω από 500 ειδικευμένους εργαζόμενους και θα καλύψει περίπου 450.000 ανθρωποώρες.

Η ήδη έτοιμη προέκταση των 15 μέτρων έχει ήδη τοποθετηθεί με «στρατιωτική ακρίβεια» για να επιμηκύνει το Silver Spirit από τα 195,8 μέτρα στα 210, 7 μέτρα.

Το πλοίο των 36.000 τόνων, σε αυτή τη φάση ολοκληρώνεται για να ξεκινήσει και πάλι τα θαλάσσια ταξίδια.

Η επιχείρηση αυτή, που έχει χαρακτηριστεί ως «σπάνιο κατόρθωμα της ναυπηγικής αρχιτεκτονικής», είναι η πρώτη του είδους που περιλαμβάνει πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με την εταιρεία Silversea.

Φιλόδοξο έργο
Οι εργασίες απαιτούν περίπου 846 τόνους χάλυβα, 110.000 μέτρα καλωδίων και 8.000 μέτρα σωληνώσεων και πιστεύεται ότι το κόστος ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Μόλις ολοκληρωθεί, η χωρητικότητα του πλοίου θα αυξηθεί κατά περίπου 12% και η Silversea (με έδρα το Μονακό) έχει ως στόχο να «δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στις δημόσιες περιοχές» και να «ενισχύσει τις εγκαταστάσεις του Silver Spirit».

Νέες και βελτιωμένες εγκαταστάσεις
Ο επιπλέον χώρος θα αυξήσει τα υπαίθρια καθίσματα, θα προσφέρει μια επέκταση στην πισίνα του καταστρώματος και θα δημιουργηθούν 34 νέες σουίτες ενώ θα προστεθεί και μια υπαίθρια ζώνη αεροβικής γυμναστικής. Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν ένα σπα, μία αίθουσα με βάρη και δύο ακόμη δημόσιους χώρους.

Το Silver Spirit αναμένεται να βγει ξανά στις θάλασσες στις 6 Μαΐου 2018, προσφέροντας επταήμερες εκδρομές μεταξύ Civitavecchia (Ρώμη) και Βαρκελώνης, με ναύλους που ξεκινούν από 5.600 δολάρια ανά άτομο.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos