Συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί σε αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

07 Ιουνίου 2018 15:01

 Επίσης, συνελήφθη 45χρονος διακινητής παράτυπου αλλοδαπού

Κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (6 Ιουνίου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός διακινητής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 22, 24 και 36 ετών οι οποίοι μετέβησαν διαδοχικά στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένων δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 45χρονος αλλοδαπός διότι όπως προέκυψε συνόδευε και καθοδηγούσε τον 36χρονο προκείμενου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους με σκοπό τη διευκόλυνσή του να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δυο αλλοδαποί οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστογραφημένου διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αυστρία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos