Φούρνος στη Μύκονο πουλάει ... gay cookies!

20 Ιουνίου 2018 16:25

Η συνταγή για να φτιάξουμε τα λαχταριστά μπισκότα κούκις απαιτεί 180 γραμμάρια βούτυρο μαλακό, 150 γραμμάρια ζάχαρη, ένα αυγό, 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, 30 γραμμάρια κακάο, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και 150 γραμμάρια κουβερτούρα. Άλλοι προσθέτουν σταφίδες, καρύδια ακόμη και κομμάτια μπανάνας για να δώσουν άλλη γεύση.

Η παραπάνω είναι η γνωστή συνταγή. Υπάρχουν όμως και τα μυστικά της κουζίνας. Αρτοζαχαροπλαστείο στον Ορνό της Μύκονου διαφημίζει ότι πουλά τα καλύτερα μπισκότα, που δεν είναι άλλα από τα “gay κουκις”, όπως γράφει το ταμπελάκι στον πάγκο με τα προϊόντα.

Το protothema επικοινώνησε με το φούρνο για να ρωτήσει τι περιέχουν τα συγκεκριμένα μπισκότα που έχουν ξετρελάνει τους πελάτες του. “Βρώμη, σοκολάτα, καρύδια και ξηρούς καρπούς” απάντησε η υπάλληλος. Γιατί όμως τα ονόμασαν gay κούκις; “Διότι είναι χαρούμενα και χαμογελαστά” ήταν η αφοπλιστική απάντηση της υπαλλήλου.

Η τιμή των gay κούκις ανέρχεται σε 15 ευρώ το κιλό, τιμή απολύτως λογική ειδικά για τα δεδομένα της Μυκόνου, ενώ όσοι τα έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν, ότι η γεύση τους είναι μοναδική και μένει αξέχαστη...

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos