Μύκονος: Με εισιτήριο ένα ευρώ η χρήση τουαλέτας

21 Ιουνίου 2018 16:47

Η ακρίβεια χτύπησε και τις δημόσιες τουαλέτες του νησιού, καθώς οι τουρίστες είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ένα ολόκληρο ευρώ για να εξυπηρετηθούν


Είναι αλήθεια, ότι η εικόνα που συναντάμε στα περισσότερα δημόσια αποχωρητήρια της χώρας δεν είναι και η καλύτερη. Μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων το μάτι του επισκέπτη αντικρίζει αποκρουστικές εικόνες που αφορούν σε θέματα καθαριότητας και συντήρησης των δημόσιων ουρητηρίων.

Στη Μύκονο όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι δημόσιες τουαλέτες του νησιού που βρίσκονται σε περίοπτο σημείο του γιαλού, εντυπωσιάζουν μόνο και μόνο εξαιτίας της εναρμονισμένης με το κυκλαδίτικο τοπίο αρχιτεκτονικής τους, όπως και για τον κομψό και μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό και διάκοσμο, καθώς για την ανακαίνιση τους τοποθετήθηκαν υλικά υψηλής ποιότητας, ψηφιδωτά, μέχρι και κρυφός φωτισμός που αναδεικνύει το έργο όταν πέσει το φως του ήλιου.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή παραπέμπει περισσότερο σε χώρο πεντάστερου ξενοδοχείου, παρά σε δημόσιες τουαλέτες, όπως τουλάχιστον τις έχουμε συνηθίσει.

Όμως όλα τα ωραία και ειδικά στη Μύκονο, κοστίζουν και μάλιστα ακριβά. Γι αυτό και στο Νησί των Ανέμων η χρήση τουαλέτας δεν είναι απλή, ούτε ανέξοδη υπόθεση.

Πλησιάζοντας προς τα δημόσια αποχωρητήρια, διαπιστώσαμε ότι για να εισέλθεις στα ενδότερα πρέπει να πληρώσεις. Πρώτη στάση, ένας κερματοδέκτης, ολόιδιος σχεδόν με τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων που συναντάς στο μετρό. Μια κυρία που εργάζεται ως υπάλληλος στα δημόσια αποχωρητήρια είναι πρόθυμη να εξηγήσει τον τρόπο πληρωμής. Λέει λοιπόν ότι το κόστος για να εξυπηρετηθείς, είναι ένα ευρώ.

«Δεν είναι πολλά;» την ρωτώ. «Και εγώ πως θα πληρωθώ;» μου απαντά.

Έπειτα απ’ αυτό τον σύντομο διάλογο μην έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεση μου για να αναλύσουμε περαιτέρω το κόστος και έχοντας το εισιτήριο στα χέρια μου κάνω κίνηση για να μπω στις τουαλέτες.

Αμ δε. Στην είσοδο υπάρχει μεταλλική μπάρα ελέγχου και πρέπει να τοποθετήσεις το εισιτήριο σου στον αναγνώστη barcode, όπως συμβαίνει στο μετρό, σε στάδια και αεροδρόμια. Μόλις το μηχάνημα σκανάρει το εισιτήριο σου τότε και μόνο ανοίγουν οι μπάρες προκειμένου να εισέλθεις και να κάνεις την ανάγκη σου, ευχόμενος δε να μην συναντήσεις ουρά στην είσοδο, πράγμα πολύ πιθανό μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Οι συγκεκριμένες τουαλέτες ανακαινίστηκαν από την επιχείρηση Jackie O, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Η λειτουργία τους κατά τους θερινούς μήνες έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα που υφίστατο για χρόνια λόγω των ακαθαρσιών που δημιουργούσαν οι πελάτες του μπαρ καθώς και οι περαστικοί.

Τα δημόσια αποχωρητήρια μισθώθηκαν στην επιχείρηση Jackie O από τον Δήμο Μυκόνου έπειτα απο δημοπρασία στην οποία συμμετείχαν κι άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί. Ο δήμος Μυκόνου εισπράττει ενοίκιο 1.950 ευρώ για πέντε χρόνια, ενώ το καθημερινό κόστος συντήρησης ( βλάβες, μισθός καθαριστριών) βαραίνει την μισθώτρια εταιρεία.

www.protohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos