Ανακάλυψε τρόπους ενυδάτωσης για τους καλοκαιρινούς μήνες

26 Ιουλίου 2018 11:32

Άλλη μία καλοκαιρινή μέρα ξεκίνησε για εσάς και η ζέστη ήδη έχει πιάσει από νωρίς.


Λίγο πριν κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας για τις υποχρεώσεις σας, θυμηθείτε ότι πέρα από τον προγραμματισμό που είναι καλό να έχετε στα γεύματά σας, η ενυδάτωσή σας είναι εξίσου σημαντική! Λίγο η ζέστη, λίγο ο ήλιος και ακόμα περισσότερο οι υποχρεώσεις που «τρέχουν», συχνά ξεχνάμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Πότε είναι αφυδατωμένο το σώμα;
Κατά τη διάρκεια της ημέρας μας, το σώμα μας χάνει ποσότητα νερού που ισοδυναμεί περίπου με το 1% του σωματικού μας βάρους, η οποία όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες επανέρχεται. Απώλειες μεγαλύτερες του 4% μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση στην καθημερινότητά μας.

Πώς θα το καταλάβεις;

Η αφυδάτωση του οργανισμού μας μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, δυσφορία, κόπωση, ζαλάδες και εκνευρισμό. Συμπτώματα μάλιστα, που πολύ πιθανό να τα εμφανίσουμε μέσα στην ημέρα, χωρίς όμως να σκεφτούμε ότι μπορεί να οφείλεται... στη δίψα μας!

Ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβεις εάν χρειάζεσαι ενυδάτωση είναι το χρώμα των ούρων σου. Το σκούρο χρώμα υποδηλώνει αφυδάτωση, ενώ όσο πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα έχουν τόσο το καλύτερο
Τρόποι για να αυξήσεις την ενυδάτωσή σου!
Οι ανάγκες υγρών για τις γυναίκες αντιστοιχούν περίπου στα 2 λίτρα ημερησίως και για τους άνδρες γύρω στα 2,5 λίτρα. Πώς θα καλύψετε αυτά τα «λίτρα»;

Πάμε να δούμε ορισμένους εύκολους και - πάνω από όλα - δροσιστικούς τρόπους ενυδάτωσης:

1. Το γνωστό σε όλους μας νερό
Αποτελεί έναν από τους πιο κλασσικούς και εύκολους τρόπους ενυδάτωσης τους καλοκαιρινούς μήνες. Aπό τη βρύση ή εμφυαλωμένο, σε ποτήρι ή μπουκάλι, μπορείτε να το αναζητήσετε παντού. Συνδυάστε το με λίγο πάγο και ολόκληρα κομμάτια φρούτων για διαφορετική γεύση και άρωμα!

2. Η αγαπημένη συνήθεια του στιγμιαίου καφέ
Είτε σου αρέσει να τον καταναλώνεις ζεστό είτε κρύο, σου δίνει τη δυνατότητα να καλύψεις τις ανάγκες σου σε υγρά. Το καλοκαίρι σίγουρα η επιλογή του φραπέ είναι η πιο ιδανική, καθώς 200ml νερό, λίγος πάγος και η κατάλληλη δοσολογία - που αντιστοιχεί στα 2 κουταλάκια του γλυκού (4g καφέ), είναι αρκετά για να δημιουργήσεις το ρόφημά σου. Μάλιστα, 1 ποτήρι φραπέ θα σου δώσει και 860mg αντιοξειδωτικών, όσα δηλαδή περιέχονται σε 5,5 ποτήρια χυμό πορτοκάλι-καρότο!

Tο ήξερες ότι ο αγαπημένος σου καφές βρίσκεται στη 2η θέση της Διατροφικής Κανάτας για την ενυδάτωση του οργανισμού σου;
Επιπλέον, ο στιγμιαίος καφές ως ρόφημα αποδίδει 2 θερμίδες/100ml, κάτι που σημαίνει ότι πίνοντας 1 ποτήρι φραπέ λαμβάνετε λιγότερο από 5 θερμίδες. Το θερμιδικό περιεχόμενο του καφέ αυξάνεται ανάλογα με τα υλικά «συντροφιάς» που θα χρησιμοποιήσετε, όπως ζάχαρη, γάλα, κρέμα, κουλουράκια.

3. Φρούτα & Λαχανικά για χρώμα, θρέψη και όχι μόνο
Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν και αυτά ένα ακόμη τρόπο ενυδάτωσης. Μπορεί να μην είναι «ροφήματα», αλλά από τη φύση τους περιέχουν υψηλά ποσοστά νερού. Προσπαθήστε λοιπόν να τηρείτε ακόμα περισσότερο τις συστάσεις κατανάλωσης των φρούτων και των λαχανικών, που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 5 μερίδες, ώστε να λάβετε και από εκεί κάποια επιπλέον... ml υγρών!

Κάντε λοιπόν τη διατροφή σύμμαχό σας και το καλοκαίρι! Να περνάτε όμορφα και... να ενυδατώνετε το σώμα σας!

www.mednutrition.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos