Η «Τρίαινα» έβγαλε «λαβράκια» στη Μύκονο - POS... Ελβετίας και αδήλωτοι τζίροι χιλιάδων ευρώ

08 Αυγούστου 2018 11:54

«Φωτιά» έχουν πάρει τα σοκάκια και οι παραλίες της Μυκόνου από τις καταδρομικές εφόδους εφοριακών, οι οποίοι, εφαρμόζοντας το σχέδιο «Τρίαινα», ξετρύπωσαν περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής.

Ως ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτηρίζεται η περίπτωση όπου σε υποκαταστήματα πασίγνωστης διεθνούς μάρκας πολυτελών ρούχων και αξεσουάρ στη Χώρα POS, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με λογαριασμούς στην Ελβετία! Τα POS κατασχέθηκαν, ενώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών έχει μπει το προσωπικό των υποκαταστημάτων, για το εάν τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς πρόκειται κατά κύριο λόγο για Ισπανούς, που φέρονται ασφαλισμένοι στον ασφαλιστικό φορέα της χώρας τους.

Σε... μπουγάδα στο χέρι θα υποχρεωθούν για 48 ώρες και οι ξενοδόχοι στη Χώρα της Μυκόνου, αφού το πλυντήριο -πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση- που εξυπηρετεί όλες τις μονάδες της περιοχής για τα σεντόνια και τις πετσέτες έκλεισε για 2 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 13.000 ευρώ.

«Λουκέτο» για 48 ώρες μπήκε και σε γνωστό παραλιακό club, για μη έκδοση αποδείξεων 3.500 ευρώ, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, επίσης, ότι στο κατάστημα που πουλούσε είδη θαλάσσης τα εμπορεύματα δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τιμολόγια.

Η «Τρίαιανα» χτύπησε και στις ταμειακές μηχανές

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο πολυτελές εστιατόριο «Κατρίν» διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έχει αρρύθμιστες οφειλές 380.000 ευρώ και έτσι με συνδρομή δικαστικών επιμελητών έγινε επιτόπου κατάσχεση εισπράξεων περίπου 19.000 ευρώ.

Το πολυπληθές κλιμάκιο εφοριακών, στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας και δικαστικών επιμελητών θα παρατείνει την παρουσία του στη Μύκονο λόγω των ευρημάτων και θα ακολουθήσει νέος γύρος ελέγχων σε άλλο νησί των Κυκλάδων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η «Τρίαινα» θα ταρακουνήσει τη Σαντορίνη.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos