Συνελήφθησαν (21) αλλοδαποί σε αερδρόμια του Ν.Α

01 Σεπτεμβρίου 2018 16:34

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (31 Αυγούστου 2018) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά -21- αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη 26χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δεκαεννέα αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 36 ετών (-13- άνδρες και -6- γυναίκες), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 26χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει μία 18χρονη αλλοδαπή με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και την καθοδηγούσε από τον Πειραιά στη Θήρα προκειμένου να αποφύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους ώστε να επιβιβαστεί παράνομα στη διεθνή πτήση.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 20 και 38 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Νορβηγία και τη Τσεχία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos