Έρχεται χειμώνας! Πότε αλλάζει ο καιρός; Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά...

21 Σεπτεμβρίου 2018 14:44

Ολα δείχνουν πως από τους 35 βαθμούς τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου θα πάμε σε... αρνητικές θερμοκρασίες τα πρωινά στο μέσο της ερχόμενης εβδομάδας.

Ραγδαία θα είναι η αλλαγή του καιρού από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη, με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας και τα πρώτα χιόνια.

Από τους 35 βαθμούς που θα φτάσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, θα κατρακυλήσει κυριολεκτικά στους 16-20 στα πεδινά, ενώ στα ορεινά τμήματα της χώρας και κυρίως τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και κάτω από το μηδέν.

Θα δείτε στη γκάλερι τη διαφορά στο χάρτη των θερμοκρασιών σε ολόκληρη την Ευρώπη και στη χώρα μας που από τα πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα που επικρατούν σήμερα στην ανώτερη ατμόσφαιρα, οδηγούμαστε στα πράσινα και τα γαλάζια που δείχνουν την κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου.

Αιτία γι' αυτή τη μεταβολή και τη βουτιά της θερμοκρασίας, η είσοδος της πρώτης ψυχρής εισβολής στη Βόρεια Ευρώπη, με τα νότια κράσπεδά της την Τετάρτη και την Πέμπτη να αγγίζουν τα βόρεια σύνορά μας.

www.dokari.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos