Με drone έκανε τσακωτούς η ΑΑΔΕ ιδιοκτήτες σκαφών που δεν έκοβαν αποδείξεις στη Σαντορίνη

22 Σεπτεμβρίου 2018 20:04

Δείτε βίντεο από το ηλεκτρονικό μάτι που χρησιμοποίησαν οι ελεγκτές για να εντοπίσουν 9 σκάφη που δεν είχαν κόψει αποδείξεις ύψους 25.000 ευρώ


Aκόμα και drone επιστρατεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροδιαφυγής στα νησιά του Αιγαίου.

 

Σε μια τέτοια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος στην Ελλάδα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χρησιμοποίησαν drone για να εντοπίσουν παραβάτες ανάμεσα στα σκάφη που μετέφεραν τουρίστες στη Σαντορίνη.

Στην επιχείρηση που διεξήχθη μέχρι αργά το βράδυ, τα στελέχη της ΑΑΔΕ εντόπισαν 9 τουριστικά σκάφη που μετέφεραν τουρίστες στην καλντέρα της Οίας στα οποία βεβαιώθηκαν 145 παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων συνολικής αξίας 25.000 ευρώ αλλά και μη χρήση ταμειακών μηχανών.

Παράλληλα εντοπίστηκαν πολλές παραβάσεις ναυτικού δικαίου όπως εικονικές ναυλώσεις καθώς η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε άριστη συνεργασία με τη λιμενική υπηρεσία της Σαντορίνης.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ τα drones εγκλώβισαν τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι επιχείρησαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο αλλά όταν είδαν τα drones έδεσαν πάλι στο λιμάνι.





www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos