Μεσογειακός κυκλώνας: Πρόβλεψη – «βόμβα» για κύματα - «τέρατα»: Πού θα φτάσουν τα 11 μέτρα

28 Σεπτεμβρίου 2018 12:45

Συναγερμός στη χώρα μας για τον μεσογειακό κυκλώνα - Οδηγίες προστασίες για το σπάνιο φαινόμενο - Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Ανατριχιαστική πρόβλεψη: Κύματα θα αγγίξουν τα 11 μέτρα

Μπροστά σε ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ώρες, καθώς ο μεσογειακός κυκλώνας βρίσκεται προ των πυλών.

Το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφώντα», όπως τον ονομάζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου (29/09/2018), σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Η πορεία του κυκλώνα - Meteo

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής (30/9), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

www.newsbomb.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos