Οι νεότερες προγνώσεις «δείχνουν» τον κυκλώνα «Ζορμπά» κυρίως πάνω από τις βορειοδυτικές Κυκλάδες…

28 Σεπτεμβρίου 2018 18:55

Σύμφωνα με τα νεότερα μετεωρολογικά προγνωστικά δεδομένα, το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά Μεσογειακού κυκλώνα που θα επηρεάσει τη χώρα μας, θα κινηθεί βορειότερα απ΄ότι αναμενόταν, πλήττοντας κυρίως την περιοχή ανάμεσα στην Αττική και τις βόρειες Κυκλάδες.

Έτσι, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου, ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά των βορειοδυτικών Κυκλάδων με την Κέα, την Κύθνο, την Άνδρο και τη Σύρο να δέχονται τα πιο έντονα φαινόμενα σφοδρής βροχόπτωσης. Από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης που φέρνει μαζί του ο κυκλώνας θα επηρεάσει την Τήνο και κατόπιν το σύστημα θα κινηθεί προς βορειοανατολική κατεύθυνση.

Σημειώνεται, ότι μπορεί μεν να προβλέπεται ότι τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις βορειοδυτικές Κυκλάδες, ωστόσο το σύστημα αναμένεται να πλήξει και τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος με ίσως ηπιότερης μορφής βροχοπτώσεις.
Θα πρέπει να επισημανθεί, όπως προαναφέρθηκε άλλωστε, ότι αυτά είναι τα πιο επίκαιρα στοιχεία μετεωρολογικής πρόβλεψης της πορείας του κυκλώνα «Ζορμπά» τα οποία ωστόσο, ενέχουν το στοιχείο της σχετικής αβεβαιότητας καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που μελετούν το φαινόμενο, εάν το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό μετακινηθεί έστω και μια μοίρα κατά την πορεία του αυτό «μεταφράζεται» αυτόματα σε μετατόπισή του στην επιφάνεια της γης.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους – νότιο – δυτικούς από τα μεσάνυχτα περίπου του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, επηρεάζοντας με έντονη θαλασσοταραχή κυρίως το λιμάνι της Πάρου που είναι ευάλωτο σε αυτές τις συνθήκες ανέμου.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos