Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάος στα λιμάνια των Κυκλάδων έφερε ο «Ζορμπάς»! Απίστευτο αλαλούμ στο λιμάνι της Μυκόνου…

29 Σεπτεμβρίου 2018 16:51

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου στα λιμάνια των νησιών των Κυκλάδων.


Το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων που εκδόθηκε ήδη από την προηγούμενη ημέρα, δεν φαίνεται να ίσχυσε για κάποια πρωινά δρομολόγια καθώς στις Κυκλάδες, τα πολλά μποφόρ που φέρνει μαζί του ο κυκλώνας, δεν είχαν πλήξει κατά τις πρωινές ώρες ακόμα την περιοχή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες να επιβιβάζονται σε πλοία με σκοπό την μετεπιβίβασή τους σε άλλα για να φθάσουν εν συνεχεία στον τελικό προορισμό τους, κυρίως προς το λιμάνι της Ραφήνας.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό όμως δεν έγινε, καθώς οι περισσότεροι παρέμειναν σε κατάσταση...«ομηρίας» για πολλές ώρες στα νησιά αποβίβασής τους, καθώς είχε ήδη τεθεί σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Το χειρότερο απ΄όλα, είναι το απίστευτο αλαλούμ που συνέβη στο λιμάνι της Μυκόνου όταν αρκετοί τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν αφού δεν υπήρχε επαρκή και έγκαιρη ενημέρωσή τους προκειμένου να μετεπιβιβαστούν σε μεγαλύτερο πλοίο για να φθάσουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ωστόσο οι αργοπορημένες έστω ανακοινώσεις, γρήγορα ακυρώθηκαν στη πράξη εξαιτίας της υπεράριθμης πληρότητας του πλοίου με αποτέλεσμα την καθυστέρηση του.

Ταυτόχρονα συνέβη το απίστευτο γεγονός πλοίο που προσέγγισε το λιμάνι της Μυκόνου προερχόμενο από τον Πειραιά να παραμένει αρόδου, σε ένα κυριολεκτικά άδειο λιμάνι από πλοία, για περίπου μιάμιση ώρα , αφήνοντας επιβαίνοντες και επαγγελματίες που περίμεναν να παραλάβουν τους επισκέπτες έκπληκτους για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Αρκετοί βέβαια είναι εκείνοι που σύμφωνα με πληροφορίες μας διαμαρτυρηθήκαν στο λιμεναρχείο Μυκόνου για το συγκεκριμένο συμβάν.

Επίσης επικράτησε σύγχυση και ταλαιπωρία του κόσμου, κυρίως των ξένων τουριστών, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους προς το εξωτερικό, εξαιτίας του αλαλούμ στα δρομολόγια των πλοίων και της ελλιπούς και συγκεχυμένης ενημέρωσής τους για το πότε θα μετακινηθούν προς τους προορισμούς τους.

Ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» που πλήττει από πρωί τη χώρα, έχει φέρει καθώς φαίνεται ισχυρές αναταράξεις στον προγραμματισμό και στην εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων πριν ακόμη το φαινόμενο χτυπήσει τις Κυκλάδες.

Το γεγονός είναι ενδεικτικό τόσο της μετεωρολογικής σχετικής αβεβαιότητας ως προς το ποιες τελικά θαλάσσιες περιοχές θα πλήξει ο κυκλώνας, αλλά και της αυξημένης επαγρύπνησης που επικρατεί με την προληπτική εφαρμογή μέτρων για το σκοπό της ασφάλειας στη θάλασσα εν αναμονή του φαινομένου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr