Επίσκεψη του γερμανού Πρέσβη κ. Γενς Πλότνερ στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

22 Νοεμβρίου 2018 18:46

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Γενς Πλότνερ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρέσβης συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα στελέχη του Επιμελητηρίου όπου ενημερώθηκε αρχικά για τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, τις υπάρχουσες υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μέλη του, καθώς και το πώς σκοπεύει να τις αξιοποιήσει και να τις μετουσιώσει σε ενέργειες για την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Νομό των Κυκλάδων.

Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψή του και τη συνάντησή τους για δεύτερη φορά, μετά την πρόσκλησή του να παραστεί στην επίσημη εκδήλωση αντικατάστασης του γερμανού Υφυπουργού Ανάπτυξης και εντεταλμένου στην Ελλάδα κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ από τον κ. Ν. Μπάρτλε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πλότνερ για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο ιδιαίτερα στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας και αφορούν τη μείωση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων των νησιών και τη σταδιακή μετατροπή τους σε «πράσινα» με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη των Κυκλάδων μέσω της ενεργής και ισότιμης συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών, την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους και όλα αυτά με σεβασμό στο Κυκλαδικό τοπίο και περιβάλλον.
Επίσης, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Κυκλάδων γύρω από τον τομέα της Γαστρονομίας, ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, κυρίως μέσα από το Δίκτυο Aegean Cuisine, το οποίο μάλιστα εξελίσσεται και αναπτύσσεται στις Κυκλάδες με τη δημιουργία του cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας.

Ο κ. Πλότνερ δήλωσε φανερά εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομών του Επιμελητήριου. Στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία του portal και τόνισε τη σημασία του για τη ενίσχυση του τουρισμού όλο τον χρόνο, σε συνδυασμό και με την αυθεντική εμπειρία που προσφέρει το πρόγραμμα του Δικτύου Aegean Cuisine. Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση είχε το θέμα της ενέργειας, καθώς ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου ενώ ήταν εξαιρετικά ενημερωμένος για τις νέες τεχνολογίες που συνεχώς εξελίσσονται στον τομέα αυτόν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos