Εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας ημεδαπής 21 ετών στη Ρόδο

07 Δεκεμβρίου 2018 13:44

Ενημέρωση από Λιμεναρχείο Ρόδου


Μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση συλλεχθέντων στοιχείων που πραγματοποίησαν κατά την προανάκριση στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή κλιμακίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέστη δυνατή, η εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας νεαρής ημεδαπής 21 ετών, με τη σύλληψη δύο (02) ανδρών ηλικίας 21 και 19 ετών αντίστοιχα.

Ως γνωστόν η σορός της κοπέλας είχε εντοπιστεί πρωινές ώρες της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018, στη θαλάσσια περιοχή “Πεύκων” της Ρόδου.

Ειδικότερα, μετά από την ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά την προανακριτική διαδικασία και την αξιοποίηση οπτικού υλικού από κλειστό κύκλωμα καμερών προσήχθησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, την 03-12-2018 ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά παράβαση του άρθρου 299 παρ. 1 Π.Κ., ένας (01) ημεδαπός ηλικίας 21 ετών και ένας (01) ημεδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 19 ετών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 19χρονος την 27/11/2018 και περί ώρα 23.30 μετέβη με μικρό φορτηγό όχημα, λευκού χρώματος μαζί με τον 21 ετών έτερο φερόμενο δράστη, στην οικία της θανούσης, προκειμένου να την παραλάβουν και να μεταβούν, σε εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων Ρόδου. Εν συνεχεία προκλήθηκε έντονος διαπληκτισμός, κατά τον οποίο οι δράστες φέρονται να την χτύπησαν αρχικά δυνατά στο πρόσωπο με γροθιές και ακολούθως ο 21 ετών φερόμενος δράστης με ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι.

Στη συνέχεια μετέφεραν το θύμα με το ανωτέρω όχημα σε κοντινή βραχώδη θαλάσσια περιοχή, όπου και το πέταξαν στη θάλασσα.

Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός. Παράλληλα παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Πέραν των ανωτέρω επισημαίνεται ότι, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών, διενήργησαν εξονυχιστική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανεύρεσης της σορού, και εντόπισαν μεταξύ άλλων ευρημάτων, ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, με την οποία φέρεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι η θανούσα, στην εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων. Σημειώνεται δε ότι στην ίδια οικία έχει ανευρεθεί, μεταξύ άλλων, βάση ηλεκτρικού σίδερου ίδιου τύπου που αποτελεί το έτερο εξάρτημα της ηλεκτρικής συσκευής σιδερώματος.

Πέραν αυτών, σημειώνεται ότι έχουν επίσης ανευρεθεί ρούχα καθώς και άλλα αντικείμενα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ειδικό κλιμάκιο της ίδιας Διεύθυνσης μετέβη στην εξοχική κατοικία στους Πεύκους και συνέλεξε πλήθος στοιχείων καθώς και βιολογικό υλικό, ενώ ανευρέθηκε πλήθος κηλίδων αίματος στους χώρους της οικίας, οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν εργαστηριακά. Επιπροσθέτως πρόκειται να εξεταστεί από το ίδιο κλιμάκιο και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα.

Περαιτέρω, μεταξύ των συλλεχθέντων αντικειμένων από την οικία του θύματος, βρέθηκαν και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα που έχουν ήδη αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ενδελεχή έλεγχο.

Οι συλληφθέντες, προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη παραπέμφθηκαν στην Ανακριτική Αρχή, όπου ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία και σήμερα πρόκειται να απολογηθούν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos