Στην «κατάψυξη» η χώρα τα Χριστούγεννα! «Άσπρη μέρα» στα ορεινά των Κυκλάδων και αυξημένα μέτρα πολιτικής προστασίας...

24 Δεκεμβρίου 2018 16:08

Στα λευκά προβλέπεται να ντυθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανήμερα των Χριστουγέννων! Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει άρδην από το βράδυ της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου και να γίνεται... άκρως Χριστουγεννιάτικο, όπως δηλαδή η παράδοση επιτάσσει θέλοντας την ημέρα Γέννησης του Θεανθρώπου ντυμένη στα λευκά!


Η θερμοκρασία την Τρίτη θα πέσει έως και δέκα βαθμούς κελσίου, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και πεδινότερες περιοχές, ενώ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη δυσχεραίνοντας τα θαλάσσια ταξίδια. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, το βράδυ της Τρίτης 25 Δεκεμβρίου, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα ορεινά των Κυκλάδων!

Η κακοκαιρία που αναμένεται να βάλει στην «κατάψυξη» ολόκληρη τη χώρα, προβλέπεται να υποχωρήσει από την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Λόγω της έκδοσης έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, τίθενται σε εφαρμογή μέτρα αυξημένης ετοιμότητας των φορέων που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την προστασία ανθρώπινων ζωών αλλά και περιουσιών.
Έτσι λοιπόν, στα νησιά, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές – Παράκτιες Αρχές για την λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η ενημέρωση των ιδιοκτητών – κυβερνητών ορμούντων σκαφών και πλοίων για ασφαλή πρόσδεση – αγκυροβολία και η συνεχής παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων – εγκαταλειμμένων – κατασχεμένων επικίνδυνων – επιβλαβών πλοίων και σκαφών.

Επίσης, τα ορμούντα, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, σκάφη αναψυχής και ναυταθλητικοί όμιλοι, συστήνεται να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού.

Εκτός από τα παραπάνω προληπτικά μέτρα, σε ετοιμότητα τίθενται διαθέσιμα ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά – αλιευτικά σκάφη και εθελοντικές ομάδες για παροχή συνδρομής σε περίπτωση ανάγκης.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos