Ξανά με ομπρέλες: Κακοκαιρία με καταιγίδες και λασποβροχές το Σαββατοκύριακο

02 Μαϊος 2019 15:18

Ενα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και, επομένως, λασποβροχές, θα πλήξει σημεία της χώρας από αύριο, Παρασκευή, μέχρι και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

«Σοβαρεύει» η κακοκαιρία το Σάββατο
Το Σάββατο θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σημεία της χώρας, προκαλώντας τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ωστόσο, αναμένονται επιπλέον σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, με την κακοκαιρία να επεκτείνεται τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησια΄του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, αναφέρει το προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία.

Και αυτό γιατί το Σάββατο θα «ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια» τονίζει η ΕΜΥ, προβλέποντας παράλληλα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

«Κοκτέιλ» βροχών και αφρικανικής σκόνης φέρνει λασποβροχές
Οσοι ετοιμάζονταν να πλύνουν τα αυτοκίνητα ή και τις αυλές τους, βάσει της πρόβλεψης της ΕΜΥ, θα ήταν καλό να περιμένουν για λίγες ημέρες.

Και αυτό γιατί το Σάββατο θα «ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια» τονίζει η ΕΜΥ, προβλέποντας παράλληλα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα την Κυριακή
Την Κυριακή οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εξακολουθήσει να ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν βαθμιαία, με τοπικές βροχές να αναμένονται μόνο στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η εικόνα του καιρού το μεσημέρι της Κυριακής, με τη μισή χώρα να έχει καταιγίδες και την άλλη μισή ηλιοφάνεια / Πηγή: ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Αφρικανική σκόνη, με μεμονωμένες καταιγίδες, και τη Δευτέρα
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένεται εκ νέου κακοκαιρία με νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και -μετά το μεσημέρι- μεμονωμένες καταιγίδες (στα ηπειρωτικά), στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, ενώ η αφρικανική σκόνη θα είναι ξανά… παρούσα στα νοτιανατολικά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν, ωστόσο, στα ηπειρωτικά τοπικές βροχές και σποδραδικές καταιγίδες και την Τρίτη, και συγκεκριμένα στα δυτικά και στα βόρεια.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos