Πούλαγε διακοπές 4.000 ευρώ στη Σαντορίνη σε... ημιτελές ξενοδοχείο

17 Μαϊος 2019 23:00

Ενα ζευγάρι Βρετανών ξόδεψε περίπου 4.000 ευρώ για να ζήσει το όνειρο στη Σαντορίνη, να δει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και να κολυμπήσει στις γαλάζιες παραλίες του Αιγαίου.

Το όνειρό, ωστόσο, μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν αντίκρισε το ξενοδοχείο που είχε κλείσει για να μείνει. Αντί να ζήσει διαμονή πέντε αστέρων, το ζευγάρι Βρετανών ανακάλυψε ένα ξενοδοχείο το οποίο ακόμη δεν είχε κατασκευαστεί.
Η Λάουρα Κλέιντον έκλεισε ξενοδοχείο στην Περίσσα της Σαντορίνης, ωστόσο, σοκαρίστηκε όταν είδε φωτογραφίες που της έστειλε ένας φίλος της με εκσκαφείς να εργάζονται εκεί που κανονικά έπρεπε να είναι τα δωμάτια. «Οι φωτογραφίες ήταν τόσο όμορφες οπότε σοκαρίστηκα όταν είδα την πραγματικότητα», υποστηρίζει.

Ενας άλλος ταξιδιώτης ανέφερε στην Λάουρα πως οι οικοδόμοι που εργάζονται στο σημείο του είπαν πως θα χρειαστούν «τουλάχιστον άλλες δέκα εβδομάδες» πριν το ξενοδοχείο ανοίξει τις πόρτες του. Η Tui, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού στον κόσμο, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλοξενούμενους για την καθυστέρηση στο άνοιγμα του ξενοδοχείου λόγω «προβλημάτων που υπάρχουν στο λιμάνι της Σαντορίνης και έχουν επηρεάσει την παράδοση των υλικών». Αρχικά ήλπιζαν να ανοίξει το ξενοδοχείο στα μέσα Μαΐου, ωστόσο, η ημερομηνία άλλαξε για τις 4 Ιουνίου.

Η Λόρα, που έχει επτά παιδιά, δηλώνει στην The Sun: «Ο άντρας μου είναι αυτοαπασχολούμενο και έχει μόνο δύο εβδομάδες για διακοπές. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς δεν θέλαμε ένα ξενοδοχείο ή διακοπές που θα ουρλιάζουν παιδιά γύρω από την πισίνα», προσθέτοντας πως ανησυχεί για το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

«Πάντα ήθελα να πάω στη Σαντορίνη και επιλέξαμε ένα ξενοδοχείο ξέροντας πως δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, όταν το κλείσαμε επειδή ήταν καινούργιο», αναφέρει.

«Κλείνουμε με την Tui για χρόνια, χωρίς ποτέ να έχουμε πρόβλημα. Εψαξα μια σελίδα στο Facebook να δω πως έμοιαζε το ξενοδοχείο. Ανακάλυψα πως ένας φίλος ήξερε τη γυναίκα που θα γίνει μάνατζερ στο ξενοδοχείο και του είπε πως ακόμη δεν της έχουν δώσει ημερομηνία. Επειτα, είδα στο Facebook πολλά σχόλια πως το ξενοδοχείο ακόμη δεν είναι έτοιμο».

Η Λάουρα δηλώνει αγανακτισμένη επειδή επικοινώνησε με την Tui και το μόνο που της είπαν ήταν ότι εάν ήθελε να αλλάξει την κράτησή της θα έπρεπε να δώσει επιπλέον περίπου 224 ευρώ για εκείνη και τον άντρα της.

«Δεν νομίζω το ξενοδοχείο μας να είναι έτοιμο στα μέσα Ιουνίου, έχουν ήδη μεταφέρει τις ημερομηνίες από τον Μάιο στον Ιούνιο», τονίζει και συμπληρώνει: «Υποστηρίζουν ότι οι καταιγίδες και οι ζημιές στο λιμάνι είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταφερθούν τα υλικά και νομίζω ότι δεν θα το κάνουν καθόλου».

Η Λάουρα εκφράζει τα παράπονά της για την Tui, για την οποία καταγγέλλει πως «δεν προσφέρουν στους πελάτες οποιαδήποτε αποζημίωση για τις “κατεστραμμένες” διακοπές… Απλά θέλουν περισσότερα χρήματα για να κάνουν αλλαγή».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Βρετανοί τουρίστες την «πατάνε» με τις διακοπές που «κλείνουν». Πρόσφατα, ζευγάρι κατήγγειλε πως έκλεισε διακοπές σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, χαρακτηρίζοντάς το ως η «τρύπα της κολάσεως».

Οπως υποστήριξαν την «πάτησαν» με all inclusive πακέτο το οποίο ήταν οικονομικότατο και έτσι βρέθηκαν σε ένα ξενοδοχείο που επί της ουσίας ήταν κλειστό. «Με αρρωσταίνει το μέρος. Μπορώ να αντέξω χωρίς ζεστό νερό, δεν είμαι άνθρωπος δύσκολος. Αλλά το ξενοδοχείο είναι επί της ουσίας κλειστό. Ολοι οι ντόπιοι κάνουν επισκευές και βάφουν τα καταστήματά τους και λένε ότι η τουριστική σεζόν θα αρχίσει σε δυο εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos