Το Λιμενικό σταμάτησε επικίνδυνη συμμορία με στόχο τη Μύκονο

28 Ιουλίου 2019 17:48

Οι άντρες του Λιμενικού συνέλαβαν έναν 33χρονο στον Πειραιά λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο με όπλα, κουκούλες full face και τις ταινίες που χρησιμοποιούν οι ληστές για να δένουν τα θύματά τους


Μπλόκο σε συμμορία ληστών που πήγαινε στη Μύκονο για να πραγματοποιήσει εισβολές σε βίλες έβαλαν οι λιμενικοί στον Πειραιά.

Η ομάδα των ενόπλων κουκουλοφόρων αναχωρούσε τμηματικά, έτσι ώστε να μη δώσουν στόχο και μάλιστα είχαν κλείσει και δωμάτιο σε ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν το διάστημα που θα ρήμαζαν το νησί των ανέμων! Όμως οι αυξημένοι έλεγχοι που γίνονται από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατέφεραν να βάλουν φρένο στα σχέδια τους.

Το πρωί του Σαββάτου, οι λιμενικοί πέρασαν χειροπέδες στον έναν από τους ληστές, έναν 33χρονο ομογενή από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί του.

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς του Λιμενικού σε Πειραιά και Μύκονο είναι το γεγονός ότι στις αποσκευές του συλληφθέντα βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο, κουκούλες full face καθώς και tire up το οποίο χρησιμοποιούν οι κακοποιοί για να δένουν τα θύματα τους κάτι που σημαίνει ότι η συμμορία δεν πήγαιναν στο κοσμοπολίτικο νησί ως «ποντικοί» για να κάνουν διαρρήξεις αλλά ετοιμάζονταν για άγριες «μπούκες» αποφασισμένοι να δέσουν, να φιμώσουν και ενδεχομένως να βασανίσουν τα θύματα τους αν ήταν μέσα κατά τη διάρκεια της εισβολής!
lsitis-myk01
Η σύλληψη του ληστή έγινε λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Ο 33χρονος που επέβαινε σε ένα μηχανάκι το οποίο «φορούσε» πλαστές πινακίδες με σβησμένα νούμερα, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Blue Star Paros με προορισμό τη Μύκονο. Οι λιμενικοί που ήταν ακροβολισμένοι στην προβλήτα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έκριναν πως ήταν ύποπτος, τον «λόκαραν» και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Και όντως, «έβγαλαν λαβράκι» καθώς στη βαλίτσα του βρέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο των 9 χιλιοστών με αλλοιωμένο serial number το οποίο έφερε γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία εφεδρική γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, δώδεκα φυσίγγια των 9χιλιοστών, τέσσερις κουκούλες full face, ένας σουγιάς, ένας φακός, δυο ζευγάρια γάντια μίας χρήσεως, ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια, δεματικά τύπου tire up και μία μαύρη ταινία συκευασίας.

Παράλληλα κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο δίκυκλο, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου του δεν είναι ορατός λόγω επιμελούς αλλοίωσης, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας του είναι πλαστή και φέρεται να ανήκει σε έτερο όχημα.

Από την έρευνα που έγινε στην οικία του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1,5 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη σε πλαστική σακούλα βάρους 21,8 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα usb stick.
myk01

Οι έρευνες στη Μύκονο

Την ίδια ώρα ένας δεύτερος κύκλος ερευνών ξεκίνησε στο νησί των ανέμων. Τα έμπειρα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυκόνου με οδηγό τον αριθμό της κράτησης του εισιτηρίου διαπίστωσαν ότι άλλα τρία άτομα ετοιμάζονταν να κάνουν απόβαση στο νησί των ανέμων.

Μάλιστα κατάφεραν να εντοπίσουν και το ξενοδοχείο που είχε κλείσει η ομάδα όμως παρά τις αναζητήσεις δεν βρέθηκαν οι συνεργοί του 33χρονου, ενώ το τηλέφωνο με οποίο είχε γίνει η κράτηση ήταν απενεργοποιημένο.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos