Mαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία -Εχουν καεί 70 στρέμματα δάσους

03 Αυγούστου 2019 19:08

Διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία η οποία ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.


Η φωτιά έχει ήδη κάψει 70 στρέμματα δάσους. Στο σημείο επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 E/Π, 7 υδροφόρες OTA και 2 μηχανήματα έργου. Στο σημείο επιχειρούν όλα τα εναέρια μέσα που διαθέτει ο νομός και ζητήθηκε ενίσχυση και αναμένονται από την Αθήνα και άλλα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ilia Live, δεν προχώρησε η εκκένωση του Ξηρόκαμπου, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σε ετοιμότητα για εκκένωση της κοινότητας Ξηρόκαμπος, λέει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος».

«Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Φωτογραφίες από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου και σύμφωνα με το ilialive στις 15:30 υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos