Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια στην Τήνο. Ο ίδιος δώρισε ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας…

08 Σεπτεμβρίου 2019 14:40

Άσχημο παιχνίδι επιφύλαξε η μοίρα για έναν 30χρονο Αμερικανό ο οποίος περνούσε ανέμελα τις διακοπές του στο νησί της Τήνου. Ένα αναπάντεχο τροχαίο δυστύχημα, είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί βαριές μη αναστρέψιμες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έκοψαν το νήμα της ζωής του.


Ο τραγικός όμως χαμός του νεαρού Αμερικανού έγινε η αφορμή να δωριστεί ελπίδα ζωής σε οκτώ συνανθρώπους μας.

Όταν ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε, η οικογένειά του μέσα στο βαρύ της πένθος, συναίνεσε στο να γίνει ο άνθρωπός τους δότης οργάνων σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Άμεσα, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων που συντόνισε τις διαδικασίες λήψης των οργάνων και της ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών και η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Επτά Έλληνες ασθενείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένας Γερμανός, μπορούν πλέον να χαμογελούν και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση καρδιάς, πνευμόνων, νεφρών, ήπατος, κερατοειδών και δέρματος.

Η ελπίδα ήρθε αυτή τη φορά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και από την οικογένεια του άτυχου Αμερικανού τουρίστα της Τήνου.

Με πραγματικό μεγαλείο ψυχής, οι άνθρωποι αυτοί χάρισαν ζωή μέσα από τον αναπάντεχο θάνατο του παιδιού τους. Παράδειγμα προς μίμηση η πράξη τους, καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δωρεά οργάνων παραμένει σε ελλιπή επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr