Μύκονος: O 65χρονος που συνελήφθη ήταν αεροπειρατής της TWA

21 Σεπτεμβρίου 2019 16:05

Η αεροπειρατεία της πτήσης Αθήνα - Ρώμη του 1985 είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη και είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί ένας δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο οποίος αντιστάθηκε στους τρομοκράτες - Ανάμεσα στους επιβάτες και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος

Θρίλερ με τη σύλληψη 65χρονου Λιβανέζου στη Μύκονο που για 34 χρόνια τον κυνηγούσαν οι διεθνείς διωκτικές αρχές για συμμετοχή στη Χεσμπολάχ, αεροπειρατεία σε σκάφος της TWA, στο οποίο, μάλιστα επέβαινε και ο τραγουδίστης Ντέμης Ρούσσος και την δολοφονία αξιωματικού του αμερικανικού ναυτικού τον οποίο οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα στην πίστα του αεροδρομίου της Βυρηττού.

 

Η σύλληψη του αλλοδαπού καταζητούμενου έγινε το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Μυκόνου μετά απο εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί για περίεργους επισκέπτες στο νησί των ανέμων.

Ο συγκεκριμένος επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε περάσει από Ρόδο και Σαντορίνη και η Μύκονος ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν επιστρέψει στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, το σύστημα «χτύπησε» και μόλις διαπιστώθηκε οτι ήταν στην κόκκινη λίστα της Interpol οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου όπου από εκεί διατάχθηκε η προφυλάκιση του στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ισχυρίζεται πως πρόκεται περί συνωνυμίας. Μέχρι στιγμής παραμένει στην εισαγγελία Σύρου όπου οι πληροφορίες λένε ότι εκεί θα γίνει και η δίκη για την έκδοσή του.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos