Θρίλερ με τη σύλληψη στη Μύκονο για αεροπειρατεία- «Πρόκειται για συνωνυμία», λέει ο 65χρονος

24 Σεπτεμβρίου 2019 00:40

Απρόσμενη εξέλιξη παίρνει η σύλληψη 65χρονου στη Μύκονο, με βάση ένταλμα σύλληψης για την αεροπειρατεία που είχε γίνει το 1985 σε πτήση της TWA.


Ο 65χρονος Λιβανέζος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο, όταν κατά τον έλεγχο διαβατηρίων διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του είναι ίδια με εκείνα καταζητούμενου- με ένταλμα των γερμανικών αρχών- για τη μεγάλη αεροπειρατεία που είχε γίνει το 1985, σε πτήση της TWA από την Αθήνα προς τη Ρώμη. Τότε, οι αεροπειρατές είχαν σκοτώσει έναν Αμερικανό στρατιωτικό.

Από την πρώτη στιγμή, ο 65χρονος επέμενε ότι έχει γίνει λάθος. Συγγενείς του στον Λίβανο δήλωσαν σε ΜΜΕ ότι ο άνδρας είναι δημοσιογράφος από τη Σιδώνα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την αεροπειρατεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δικηγόρος του 65χρονου προσκόμισε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο άνδρας εργαζόταν σε εφημερίδα του Λιβάνου πριν από 34 χρόνια, τις ημέρες που έγινε η αιματηρή αεροπειρατεία.

Οι απαντήσεις που περιμένει η αστυνομία

Πλέον, απάντηση σε αυτό το θρίλερ θα δώσουν οι γερμανικές αρχές. Η Ελληνική Αστυνομία έχει στείλει στη Γερμανία τα δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία του 65χρονου που συνελήφθη στη Μύκονο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον καταζητούμενο για την αεροπειρατεία ή αν πράγματι πρόκειται για συνωνυμία.

Ο 65χρονος συνεχίζει να κρατείται προσωρινά στη Σύρο, με εντολή εισαγγελέα. Ο Λιβανέζος οδηγήθηκε εκ νέου στον εισαγγελέα Εφετών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, ενώ αναμένεται η απάντηση από τις γερμανικές αρχές.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos