Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με βάρκα μεταναστών στην Κω

23 Οκτωβρίου 2019 11:23

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα τρίχρονο παιδί που επέβαινε με άλλους 33 μετανάστες σε βάρκα η οποία αναποδογύρισε ανοιχτά της Κω.

Το τρίχρονο αγόρι βρέθηκε στο νερό μετά τη σύγκρουση, τα ξημερώματα, περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος με τη λέμβο που μετέφερε μετανάστες.

Από τη σύγκρουση η λέμβος, που μετέφερε 34 άτομα (έχουν διασωθεί 32), αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να αγνοείται αυτήν τη στιγμή ακόμη ένας άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν έξι μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο του νησιού.
Οι έρευνες για του μετανάστες στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Νωρίτερα, οι έρευνες εντόπισαν και περισυνέλεξαν σώο έναν 28χρονο που βρισκόταν επίσης στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση. Αναζητείται ακόμη ένας 26χρονος μετανάστης, ο οποίος βρισκόταν πάνω στη βάρκα όταν συνέβη η σύγκρουση.

34 μετανάστες επέβαιναν στη βάρκα
Oι χειριστές του φουσκωτού του λιμενικού σώματος που έκανε περιπολία δεν αντιλήφθηκαν την βάρκα που μετέφερε 34 μετανάστες με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη συγκρουστούν στις 4:45 τα ξημερώματα.

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της frontex. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 32 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos