Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να εμπνέει και να δείχνει το δρόμο

16 Νοεμβρίου 2019 14:26

Η μεγαλύτερη τιμή για όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών, είναι ότι εμπνέουν ακόμα και αποτελούν παράδειγμα για τους αγώνες των σημερινών νέων ανθρώπων.

Τα απανωτά και καθόλου μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας, εκφοβισμού και καταστολής, η παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, που δημόσια υπερασπίζεται η κυβέρνηση, προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, προκαλούν έντονες αντιδράσεις και θυμίζουν πόσο επίκαιρα παραμένουν τα συνθήματα του 1973, περισσότερο από 40 χρόνια μετά...

Η επίθεση σε κάθε αντίθετη άποψη, η συγκάλυψη των σκανδάλων, η επαναφορά αναχρονιστικών κανόνων και η ασυλία στη διαπλοκή και την ασυδοσία που επιχειρούνται καθημερινά, αλλά και στον αντίποδα η μεγάλη άμεση αντίδραση του φοιτητικού κόσμου όταν ένιωσε ότι προσβάλλεται και άδικα συκοφαντείται, δείχνει ότι μόνο με την ενεργή συμμετοχή και επαγρύπνηση θα διαφυλάξουμε και θα προασπίσουμε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. To Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη και δεδομένη, αλλά ζήτημα συνεχούς πάλης για την υπεράσπιση και την διεύρυνσή της.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης, για της κάθε γενιάς τα πολυτεχνεία!

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos