Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλο - Οία Θήρας

12 Μαϊος 2011 12:30

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη

Χατζημιχάλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλο - Οία Θήρας» με προϋπολογισμό 16,5 εκ. €.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προβλέπει την κατασκευή οδικού άξονα που θα ξεκινά από απόσταση 1 περίπου χλμ. δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό Οίας - Βουρβούλου και που θα έχει συνολικό μήκος 8,9 χλμ., ενώ θα κατασκευαστούν επίσης και οι συνδετήριοι δρόμοι των Φηρών, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου, συνολικού μήκους 3,9 χλμ.

Το έργο αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη Σαντορίνη, δεδομένου ότι θα εξυπηρετήσει την κίνηση από και προς το αεροδρόμιο και θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των οικισμών Καρτεράδου, Βουρβούλου, Φηρών και Οίας, εξασφαλίζοντας ένα άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού, το οποίο επιβαρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos