Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση

20 Μαϊος 2011 18:30

και στη ζωή για τα παιδιά με προβλήματα ακοής. Τον τρόπο λειτουργίας και τους σκοπούς που υπηρετεί το Σχολείο Κωφών και

Κωφαλάλων στη Ρόδο ανέπτυξαν σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η εντεταλμένη για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη, οι εκπαιδευτικοί και η τμηματάρχης του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αρμονία Αντωναράκη.

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά υπογραμμίστηκε απ' όλους το σημαντικό έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο σχολείο, παρέχοντας στα παιδιά αυτά όλες τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα για άρτια εκπαίδευση, διεκδικώντας και κατακτώντας ίσες ευκαιρίες ως ενεργοί πολίτες στη ζωή.

Κάλεσαν μάλιστα τους γονείς να εμπιστευτούν τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή, στην περίπτωση που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, αφήνοντας πίσω τους τυχόν επιφυλάξεις και προκαταλήψεις.

Η κα Δέσποινα Μουτάφη εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών και αναφέρθηκε στη συνδρομή που παρέχει η Περιφέρεια σε δομές που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, η κα Αρμονία Αντωναράκη ανέλυσε τους άξονες του Οδηγού Κοινωνικών Υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα έρευνας που διενεργήθηκε από την Περιφέρεια , στα προγράμματα επιδότησης και φυσικά στο Σχολείο για παιδιά με προβλήματα ακοής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos