Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης

24 Μαϊος 2011 01:09

Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με την ΤΕΔΚ Κυκλάδων

Στην παρουσίαση της δράσης «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες», που θα γίνει αύριο (Τρίτη) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την κα Τίνα Μπιρμπίλη, θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Πρόκειται για μια δράση μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών, η οποία θα εφαρμοστεί στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Τήνο, όπου συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Πουσσαίο, είχε συνεργασία με τους δημάρχους – μέλη της ΤΕΔΚ Κυκλάδων.

Κατά τη συνάντηση, όπου ήταν παρών και ο υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι η Περιφέρεια θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στους Δήμους για την υλοποίηση έργων, ενώ έγινε εκτενής ενημέρωση για την πορεία του ΕΣΠΑ, ζητώντας από τους δημάρχους να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 40 εκατ. ευρώ μέχρι το 2011.

Στη Ρόδο που βρέθηκε σήμερα, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη των Τμημάτων Πληροφορικής και Οικονομικών, να προετοιμάσουν ειδικό πρόγραμμα ώστε να παρακολουθείται στενά και σε μηνιαία βάση η εξέλιξη των έργων, σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, εν όψει και της ανάληψης από την Περιφέρεια της αρμοδιότητας υλοποίησης του ΕΣΠΑ από την 1η Ιουλίου.

• Να σημειωθεί, ότι ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του Μουσείου Κώστα Τσόκλη στην Τήνο, όπου εκτίθενται έργα του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.

Τους δύο άνδρες συνδέει φιλία από παλιά, με τον Περιφερειάρχη να κάνει ειδική αναφορά στην πρώτη φορά που συναντήθηκαν, το 1987,στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Ρόδου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos